REPTES

29/05/2020

El repte d’avui és…

Conte: Aquil·les el puntet

 Avui us portam un conte de Guia Risari -il·lustrat per Marc Taeger- que ens convida a veure la realitat amb ulls curiosos. El personatge d’aquesta història es va inventant, com naltros, es troba en procés de creixement!

Clicau damunt AQUIL·LES EL PUNTET per veure el conte.

Una vegada mirat el conte us proposam representar una figura humana a partir de les següents figures geomètriques. Podeu donar-los color i moure-les en la posició que més us convingui. Això sí… heu de procurar usar totes les figures!

Es tracta de fer un personatge a partir d’aquesta consigna. Per això, famílies, recordau que és molt important respectar el procés creatiu dels infants: han de fer una composició lliure, així com ells i elles estimin, sense entrar dins dels cànons que tenim els adults.

Què estem treballant amb l’activitat?

 • Emprar la geometria com a element artístic.
 • Deixar crèixer la creativitat cercant altres maneres de representar la realitat.
 • Establir connexions lògiques -pròpies de les matemàtiques- per combinar els diferents elements fins crear una composició.

No oblideu enviar una fotografia al correu de la tutora abans de dilluns a les 12h. Així es podrà penjar el recull el més aviat possible. Gràcies!


El reto de hoy es…

Cuento: Aquil·les el puntet

Hoy os traemos un cuento de Guia Risari -ilustrado por Marc Taeger- que nos invita a ver la realidad con ojos curiosos. El personaje de esta historia se va inventando pues, como nosotros y nosotras, ¡se encuentra en proceso de crecimiento!

Clicad encima de AQUIL·LES EL PUNTET para ver el cuento.

Una vez mirado el cuento, os proponemos representar una figura humana a partir de las siguientes figuras geométricas. Podéis darles color y moverlas en la posición que más os convenga. Eso sí… ¡debéis procurar usarlas todas!

Se trata de hacer un personaje a partir de esta consigna. Por eso, familias, recordad que es muy importante respetar el proceso creativo de los niños y las niñas: tienen que hacer una composición libre, así como ellos y ellas sientan, sin entrar dentro de los cánones que tenemos las personas adultas.

¿Qué estamos trabajando con la actividad?

 • Emplear la geometría como elemento artístico.
 • Dejar crecer la creatividad buscando otras maneras de representar la realidad.
 • Establecer conexiones lógicas -propias de las matemáticas- para combinar los diferentes elementos hasta crear una composición.

No olvidéis enviar una fotografía al correo de la tutora antes del lunes a las 12h. Así de podrá colgar el resumen de las fotos lo antes posible. ¡Gracias!

7 comentaris

  1. Infantil Autor de l'article

   ¡Genial! Compartir una receta aprendida en ese curso es una maravillosa manera de promover la cultura de nuestra preciosa isla 👏 ¡Estamos deseando veros con “las manos en la masa”!👩‍🍳👨‍🍳

  1. Infantil Autor de l'article

   Bon dia, Gonzalo!
   Les fotos s’envien al correu de la tutora.
   En el teu cas la safata d’entrada de coramartinez@ceipsablancadona.com està desitjant rebre fotos de la piratilla fent el repte😜.

   Aquestes són les adreces de les mestres, per si qualcú té el mateix dubte:

   3 anys A (Carmen): carmenm@ceipsablancadona.com
   3 anys B (Bàrbara): bllado@ceipsablancadona.com

   4 anys A (Coraima): coramartinez@ceipsablancadona.com
   4 anys B (Begoña): bego@ceipsablancadona.com

   5 anys A (Marga): mcalafell@ceipsablancadona.com
   5 anys B (Inma): ilopez@ceipsablancadona.com
   5 anys C (Gina): ginamartinez@ceipsablancadona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>